Endelig i Nordens Paris

Mange åretak senere har vi kommet til Tromsø. Første delmål er nådd.Vi er strålende fornøyde med å ha tatt turens første halvlitre i nordens Paris! Da vi dro hjemmefra, følte vi vel ikke at vi hadde lagt ned nok tid til forberedelser. I kjent stil bar det avgårde litt på halv åtte. Men nå, 14 dager senere, føler vi at vi har funnet rytmen og fått en viss struktur på livet som sjøfarende.

Gjetord om uforutsigbart vær over Lopphavet, Kvænangen og Lyngen har fulgt oss gjennom hele turen, men det gikk strykende. At vi kunne kruse over disse havstrekkene i medvind og med passlige dønninger i solskinn var en lettelse og ga oss uforglemmelige opplevelser. Når Ullsfjorden i tillegg viste seg speilblank i midnattssolen, er det bare å konstatere at reisen langs Finnmarkskysten og overgangen til Troms har gått over enhver forventning.

Da vi ankom Tromsø sent på onsdagskvelden, fikk vi igjen stifte bekjentskap med ekte, nordnorsk gjestfrihet. Denne gangen var det en østlandsk organist på 18 som intetanende nøt en halvliter på brygga, da to underlige kom roende til byen. Før han visste ordet av det, huset han hele besetningen i leiligheten sin. Tusen åretakk til Eirik og Andrea for en fin kveld og en hyggelig frokost! Makan!

Vi nyter stadig naturens og havets vakre fremtoning. Små steder pirrer fortsatt nysgjerrigheten og vi gleder oss stort til fortsettelsen på eventyret. Og vi krysser årene for at Kristen Gislefoss bruker pensjonisttilværelsen til å fortsatt holde værgudene varme. 

Gamme.no har skrevet artikkel om oss. Artikkelen kan leses her
Også Forbundet Kysten har skrevet noen ord

Bilder kan nytes her

Sandland-Tromsø
This entry was posted in Sandland-Tromsø. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *